Rahmi Koç Müzesi Gezisi

Rahmi Koç Müzesi Gezisi

İGÜTÖMER Rahmi Koç Müzesi Gezisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi İGÜTÖMER’de Türkçe öğrenim gören uluslararası öğrenciler için Rahmi Koç Müzesine gezi düzenlendi. Türkiye’nin endüstri, ulaşım ve iletişim tarihinin yansıması olan müze, Haliç kıyısında Hasköy’de deniz kıyısında geniş bir alana kurulmuş. Özellikle 'Antika Arabalar' bölümü öğrencilerin dikkatini çekti. Daha sonra Keşif Küresi adı verilen planetaryuma giren öğrencilere, güneş sistemi, dünya ve galaksimiz hakkına simülasyon gösterisi sunuldu. Antika arabalar arasında dolaşan, zeytinyağı fabrikasının nasıl çalıştığını inceleyen, tersanede balıkçı teknesine çıkan, atla giden tramvayları gören yabancı öğrenciler, Türkiye’nin mâzisine ait bu gizli hazineyi keşfetme fırsatı buldular.