Denizcilik Müzesi Gezisi

Denizcilik Müzesi Gezisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi - Tömer'de Türkçe dil eğitimi gören yabancı uyruklu öğrencilerle 26.12.2018 tarihinde ders dışı etkinlik kapsamında Beşiktaş İstanbul Denizcilik Müzesi'ne gezi düzenlenmiştir.

Öğrenciler, geziyle birlikte Türkiye'nin denizcilik alanında en büyük müzesi olan deniz müzesi ve içerdiği koleksiyon çeşitliliği hakkında bilgi edinmiştir. Müze ziyaretinin ardından Beşiktaş Denizcilik Müzesi'nde yer alan İstanbul'un çeşitli semtlerinden 30 sahafın katıldığı Antikacılar ve Sahaflar Derneği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Sahaf Festivali ziyaret edilmiştir. Öğrenciler, Beşiktaş, Beyoğlu, Ortaköy, Kadıköy'den sahafların, binlerce eserle bir araya geldiği sergide; ikinci el kitaplar, eski belge, evrak, harita, dergi ve mecmualarla buluşmuştur.