22.05.2019 tarihinde gerçekleşen Karagöz Hacivat ve Gölge Oyunu Gösterisi

Karagöz Hacivat ve Gölge Oyunu Gösterisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Diller Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından geleneksel Türk tiyatro kültürünü tanıtmak amacıyla Gölge Oyunu ve Hacivat -Karagöz canlı performans etkinliği düzenlendi. İstanbul Gelişim Üniversitesi TÖMER tarafından organize edilen Gölge Oyunu gösterisi, 22.05.2019 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu Farabî Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Bu çalışmayla çeşitli ülkelerden gelen öğrencilere, Türk geleneksel tiyatro kültürü tanıtılarak Türkçe konuşma becerileri geliştirilmeye çalışıldı. İGÜ-TÖMER Müdürü Şahin GÖK, derslerin dışında yapılan tiyatro, sinema, belgesel film gösterisi, müze ziyaretleri, çeşitli söyleşi ve konferans etkinliklerinin yabancılara Türkçeyi öğrenmelerinde ciddi katkılar sağladığını söyledi.