Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi -

İGÜTÖMER Etkinlikleri

gelişim üniversitesi
  1.   Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi
  2. İçerik
  3. İGÜTÖMER Etkinlikleri


İGÜTÖMER Etkinlikleri


İGÜTÖMER ve Gastronomi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Diller Uygulama ve Araştırma Merkezi (İGÜTÖMER) misafir öğrencileri, İGÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağına konuk oldu. Türk yemek kültürünü tanıtma amacıyla organize edilen programda Öğr. Gör. Levent Demirçakmak şef olarak yemek yapımı ve sunumunu gerçekleştirdi. Türk mutfağından Hünkârbeğendi, Tuzda Kuzu, Portakal Soslu Enginar ve Sütlaçın ikram edildiği programda misafir öğrenciler de yemek yapımına eşlik ettiler.

Oganizasyonun konuğu, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, ‘‘Gastronominin bir kültür olduğu fikrinden hareketle, yabancı misafirlerin yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamalarının o kültüre entegre olmada ve dil öğretiminde önemli ölçüde yardımcı olabilir. Özellikle yöresel kültüre ait yemekler düzenli yapılan etkinliklerle tanıtıldığında aynı zamanda birçok yabancı misafiri de o bölgeye çekmektedir. Türkiye’nin zengin yemek kültürü hem kültürel hem de gastronominin bir turizm olarak kabulü bağlamında yapılacak projeler kültür ve dil tanıtımına da ses getirecektir’’ dedi.

Aynı zamanda Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, üniversitenin imkânlarıyla gerçekleştirilen programda organizasyona katılan 20 misafir öğrenciye ve organizasyonda emeği geçen Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Türkçe) Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner’e teşekkür etti.