Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi -

1.   Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi
  2. İçerik

Hakkında

İstanbul Gelişim Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (İGÜTYUAM), 29.06.2014 tarihi itibari ile yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek için yurtdışından gelecek yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe ile birlikte dünyamızın popüler yabancı dilleri olan İtalyanca, Fransızca, Almanca, İspanyolca öğretmek, öğrenimine ihtiyaç duyulan birçok yabancı dilde kurslar düzenlemek, gerekli dokümantasyon ve materyal çalışmaları yapmak buna ek olarak birçok dilde yetkinliğe sahip akademik anlamda donanımlı bireyler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. İGÜTYUAM’da, eğitim programının temelini dört dil becerisinin (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) eşit şekilde geliştirilmesi oluşturmaktadır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde kurulan İGÜTYUAM, Türkçe, İtalyanca, Fransızca, Almanca, İspanyolca ve diğer yabancı dillerin öğretimi ile ilgili araştırma ve uygulamaları teşvik etmeyi, araştırma ve projeler gerçekleştirmeyi, dil öğretme faaliyetlerine destek olmak üzere Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtmayı hedeflemektedir.